Inbreker steelt geboortekaartjes uit verloskundepraktijken

In de verloskundepraktijk De Toekomst in Geldermalsen zijn nog zo'n 20 van de 80 geboortekaartjes over.

In de verloskundepraktijk De Toekomst in Geldermalsen zijn nog zo'n 20 van de 80 geboortekaartjes over. © Albert Heller

Twee verloskundepraktijken in Geldermalsen en Culemborg zijn beroofd van bijna alle geboortekaartjes die aan de muur hingen. De aanvankelijke verbazing heeft plaatsgemaakt voor verontwaardiging.

Danny van den Broek

Margretha van Riemsdijk van De Toekomst in Geldermalsen vindt het nog steeds te bizar voor woorden. Zaterdag kwam ze voor een spoedgeval naar de praktijk en ontdekte in de wachtkamer dat de onderste twee stalen waslijnen met geboortekaartjes - opgestuurd door de kersverse ouders - helemaal leeg waren. "Ik wist niet wat ik zag. Van de 80 kaartjes hingen er nog 20 aan de bovenste lijn. Alleen als je op de bank gaat staan, kun je er bij. Dat was kennelijk te veel moeite.’’BewakingscameraIn het gezondheidscentrum hangt een bewakingscamera in de gang die naar de wachtkamer van De Toekomst leidt. "De beelden gaan we bekijken. Ik ga ook bij de politie langs om aangifte te doen. Op alle kaartjes staan persoonlijke gegevens. Mensen geven aan waar en wanneer ze bijvoorbeeld een kraamborrel geven. Weet degene die de kaartjes gestolen heeft gelijk wanneer er iemand niet thuis is.’’

VerdwenenIn Culemborg werd de verloskundepraktijk De Ronding bezocht. Dinsdag ontdekte een medewerkster dat er naar schatting 60 geboortekaartjes uit de wachtkamer waren verdwenen, maar wilde de leiding verder niets zeggen over de inbraak.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee