Jubileumfeest Navo-basis trekt honderden bezoekers

Koning Willem-Alexander tijdens de ceremoniële viering.

Koning Willem-Alexander tijdens de ceremoniële viering.© ANP/Marcel van Hoorn

© Peter Schols

© Peter Schols

© Peter Schols

thumbnail: Koning Willem-Alexander tijdens de ceremoniële viering.
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Honderden bezoekers zagen woensdagmorgen koning Willem-Alexander arriveren in Brunssum.

Geertjan Claessens

Hij woont het officiële gedeelte van de jubileumviering van de Navo-basis bij, net als tientallen hoogwaardigheidsbekleders.

ParadeNa de ingebruikname van de nieuwe vleugel op het terrein van de Joint Force Command vindt de viering plaats op het Lindeplein. Hier zijn toespraken en een parade van honderden militairen.

Woensdagmiddag is een publieksfeest in het Vijverpark met een aantal attracties.

ProgrammaHet programma ziet er als volgt uit:9.30 uur Opening van de nieuwe vleugel van het hoofdkwartier door de generaals Farina en Scaparotti en burgemeester Winants.10.30 uur Aankomst koning Willem-Alexander. 10.45 uur Militaire parade (niet voor iedereen toegankelijk).12.10 uur Onthulling monument bij Vijverpark dat de band tussen Brunssum en de NAVO uitdrukt.16.00 uur Tespraak generaal Farina en burgemeester Winants als aftrap van de familiedag.16.30 uur Hapjes en drankjes uit verschillende NAVO-landen.19.30-21.00 uur Concert van de Nederlandse Luchtmachtkapel.

Op en rond het Lindeplein gelden strenge veiligheidsmaatregelen. Wie het plein op wil, wordt gefouilleerd. Flessen, paraplu’s, messen motorhelmen, spandoeken en huisdieren zijn verboden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee