'Spelen 2024 in Parijs, vier jaar later naar Los Angeles'

Print
'Spelen 2024 in Parijs, vier jaar later naar Los Angeles'

Afbeelding: AFP

De Olympische Spelen van 2024 worden aan Parijs toegewezen, vier jaar later is Los Angeles aan de beurt. Dat meldt de krant Wall Street Journal woensdag op basis van bronnen.

Beide steden zijn de enige overgebleven kandidaten om in 2024 de Spelen te organiseren. Op 13 september zou de dubbele keuze tijdens het IOC-congres in Peru worden bekendgemaakt.

Volgens de krant vindt het IOC beide kandidaten zeer geschikt en wil het daarom geen 'verliezer' aanwijzen. Als compromis zou daarom gekozen worden voor de bekendmaking van de locaties voor 2024 èn 2028. Op 9 juni zou het uitvoerend comité van het IOC een buitengewone vergadering hebben gepland. De Wall Street Journal meldt dat IOC-voorzitter Thomas Bach aan Los Angeles een financiële compensatie heeft toegezegd als de Californische stad vier jaar geduld kan hebben. Het zou gaan om een bedrag van 2 miljard dollar, een kleine 1,8 miljard euro.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →