Geen schadevergoeding voor Postcodeloterij-pechvogel

Print
Geen schadevergoeding voor Postcodeloterij-pechvogel

Afbeelding: Marcel Antonisse

De Nationale Postcodeloterij hoeft Kamal Maihouane geen schadevergoeding te betalen. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor voldoende geld op hun bankrekening om mee te kunnen spelen. Dat heeft de rechtbank woensdagmorgen bepaald.

De man krijgt nu niet alleen geen prijs. Hij wordt ook nog veroordeeld in de proceskosten van 10.325 euro.

Twee miljoen
Kamal eiste 2 miljoen euro schadevergoeding van de Nationale Postcodeloterij, nadat bleek dat hij niet had meegedaan aan de trekking waarin juist zijn straat in de prijzen was gevallen. 

De Sittardenaar speelde maandelijks automatisch met 4 loten mee, maar had in de bewuste maand te weinig saldo op zijn rekening staan. De Postcodeloterij kon daarom het geld voor de vier loten niet van zijn bankrekening afschrijven. En dus speelde de man die maand niet mee.

Loten
Maihouane stelde dat hij wel voldoende saldo had voor twee (in plaats van vier) loten en dat de Postcodeloterij het geld daarvoor had moeten afschijven. Als dat was gebeurd, zou hij naar eigen zeggen 1 miljoen euro per lot hebben gewonnen.

De rechter oordeelt anders: omdat de deelnemer had ingelegd met vier loten, hoefde de Postcodeloterij niet na te gaan of incasso van twee loten wel mogelijk was. Het is de verplichting en daarmee de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemer om zorg te dragen voor voldoende saldo op zijn rekening om de incasso te kunnen uitvoeren

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →