Politie: twee moordzaken, maar geen capaciteitsprobleem

Print
Politie: twee moordzaken, maar geen capaciteitsprobleem

De technische recherche doet onderzoek in de woning van de bejaarde vrouw, die dood in haar huis werd aangetroffen. Afbeelding: Diana Scheilen

De politie Limburg ontkent dat er sprake zou zijn van een structureel capaciteitsprobleem bij de afdeling forensische opsporing.

Het is nu toevallig heel erg druk vanwege twee moordzaken binnen 24 uur in Maastricht en Landgraaf, plus de beveiliging van het Navo-feest in Brunssum. Dat zegt woordvoerder Chris Timmermans van de Politie Limburg.

Opsporing
Woensdagochtend meldde de politie nog in een persbericht dat wegens capaciteitsproblemen het technisch onderzoek in en rond de woning van een doodgestoken man in Landgraaf zou plaatsvinden door forensische opsporing van een andere eenheid. Nu zegt woordvoerder Timmermans dat zijn collega dat niet zo had moeten opschrijven.

"Er zijn twee mensen van onze eigen forensische eenheid aan de slag en er is welgeteld één gespecialiseerde rechercheur bijgeschoven van de politie-eenheid Oost-Nederland. Dat is een voordeel van de nationale politie, we kunnen nu veel gemakkelijker mensen uitwisselen.“

Twee moordzaken
Volgens de woordvoerder is er geen sprake van een structureel capaciteitsprobleem. Twee moordzaken in 24 uur komen nu eenmaal niet vaak voor. "Al kunnen we vanwege ziekte en compensatie natuurlijk altijd meer mensen gebruiken.”  Volgens Timmermans is het ook niet zo dat door personele problemen de politie pas later in de nacht met onderzoek begon. Sommige zaken kunnen beter overdag worden uitgezocht. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →