Kruisherenhotel in Maastricht eerste vijfsterrenhotel van Limburg

Het Kruisherenhotel in Maastricht.

Het Kruisherenhotel in Maastricht.© Oostwegel Collection

Het Kruisherenhotel Maastricht is het eerste vijfsterrenhotel van Limburg.

Vikkie Bartholomeus

De Koninklijke Horeca Bond en de stichting Hotelsterren hebben het hotel zojuist officieel de hoogste klasse in de hotelbranche toegekend.

TrotsDe systematiek om hotelsterren toe te kennen is recentelijk vernieuwd en gelijkgesteld met Europese normen. Zes weken geleden diende manager Camille Oostwegel junior het verzoek in om zijn hotel - dat op sites als Booking.com aangeschreven staat met vier sterren - aan een inspectie te onderwerpen. Met snel resultaat: de vijfde ster is nu binnen. Oostwegel is trots. "We bieden al elf en een half jaar een vijfsterrenservice, waarom zouden we die vijf sterren dan niet willen? Laat gewoon zien wie je bent! Het past bij ons bedrijf, ons product, en een stad als Maastricht verdient ook een vijfsterrenhotel."

Morgen krijgt het Kruisherenhotel de jury van de Dutch Hotel Award op bezoek; het Maastrichtse managementteam staat in de finale voor deze landelijke prijs.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee