Oud-commissaris Roda maakt gehakt van omstreden Korotaev-deal

© De Limburger/Bas Quaedvlieg

De overeenkomst tussen de Kerkraadse eredivisieclub Roda JC en de Russische Zwitser Aleksei Korotaev is een "aaneenschakeling van amateuristische fouten" en louter "ingegeven door opportunisme en geldnood".

Hans Goossen en Roel Wiche

Dat vernietigend oordeel velt de in februari opgestapte Roda-commissaris Wout van Stokrom in een gesprek dat Dagblad De Limburger donderdag publiceert. De commissaris, topman van een technische groothandel in Landgraaf, kon zich niet verenigen met een in zijn ogen overhaast overnameproces dat "uit alle poriën onzorgvuldigheid" ademt.

Over Korotaev en de herkomst van diens geld wil Van Stokrom niet oordelen. "Eenvoudigweg omdat ik het niet weet."

Drie jaar celstrafDe in januari als toekomstig nieuwe eigenaar van Roda JC gepresenteerde Korotaev werd begin februari aangehouden op de luchthaven van Dubai. Hij zit sindsdien in de cel. Hem hangt een celstraf van drie jaar boven het hoofd wegens het tekenen van een ongedekte cheque voor een bedrag van 17,7 miljoen.

Tering naar de neringVan Stokrom, die woensdagavond zijn verhaal ook doet in een uitzending van de actualiteitenrubriek Nieuwsuur stapte in februari op. Begin deze week volgde Harm Wiertz, voorzitter van de raad van commissarissen zijn voorbeeld. Wiertz zegt tegenover De Limburger dat Roda "de tering naar de nering moet zetten en moet stoppen met fantaseren." AlleenHij stelt inhoudelijk geen moeite te hebben met overdracht van aandelen van de club aan Korotaev, maar zegt die deal niet te kunnen goedkeuren voordat het nog lopende onderzoek van de licentiecommissie van voetbalbond KNVB gunstig uitpakt. Omdat hij het gevoel heeft alleen te staan in die opstelling, besloot Wiertz eveneens zijn commissariaat neer te leggen.

Roda JC en voormalig technisch directeur Ton Caanen willen niet reageren op de uitlatingen van de voormalige commissarissen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee