Venlo waarschuwt voor nieuwe miljoenenkorten op zorg

Print
Venlo waarschuwt voor nieuwe miljoenenkorten op zorg

Afbeelding: De LImburger

Venlo - De gemeente Venlo heeft dit jaar in het ergste geval een tekort van 17 miljoen euro bij de uitvoering van zorgtaken. Voor 2018 wordt dat tekort berekend op 16 miljoen euro.

"Er wordt gewerkt aan maatregelen, daarover gaan we volgende week met de gemeenteraad of een deel van de gemeenteraad het gesprek aan", zegt wethouder Ben Aldewereld (VenLokaal) die sinds dinsdag in ieder geval tijdelijk wethouder Welzijn is na het aftreden van wethouder Vera Tax.

Best mogelijke schatting
Aldewereld kon nog geen toelichting geven op de te nemen bezuinigingsmaatregelen. Ook kon hij nog niet aangeven waarom het nu wel mogelijk is om precieze prognose te geven over het tekort op de zorgtaken. Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het om een best mogelijke schatting op basis van de gegevens over 2016 en 2017.

Politieke crisis
Eerder werd Venlo voor het jaar 2016 verrast met een tekort dat vele malen hoger uitviel dan aanvankelijk gedacht. In de nasleep daarvan ontstond er een politieke crisis die uiteindelijk leidde tot het aftreden van wethouders Tax (Welzijn) en Wim van den Beucken (Financiën). 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →