Politie voert nachtelijke controles Bekkerveld op

© ANP

De politie voert de controles op jongeren- en drugsoverlast in de Heerlense wijk Bekkerveld op, zegt burgemeester Ralf Krewinkel.

Siebrand Vos

"Voor zover er laat in de avond en ’s nachts geen dringender zaken voordoen. De politie noteert zo nodig persoonsgevens en kentekens. Al dient gezegd dat crimineel gedrag niet vaak is aangetoond.”

ToegenomenDe al jaren spelende overlast door jongeren in het hart van de wijk is volgens buurtbewoners sinds enige tijd weer behoorlijk toegenomen. Vooral ’s avonds en ’s nachts.

GeschreeuwRaadslid en buurtbewoner Jan Bertholet heeft de kwestie woensdagavond bij B en W aangekaart: "Er is geschreeuw, rumoer, gierende auto- en scooterbanden en ook blijft er nogal wat rommel liggen. En dit komt dan bovenop de handel in drugs die sinds enige jaren weer rondom dit prachtige plein plaatsvindt."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee