Politie voert nachtelijke controles Bekkerveld op

Print
Politie voert nachtelijke controles Bekkerveld op

Afbeelding: ANP

De politie voert de controles op jongeren- en drugsoverlast in de Heerlense wijk Bekkerveld op, zegt burgemeester Ralf Krewinkel.

"Voor zover er laat in de avond en ’s nachts geen dringender zaken voordoen. De politie noteert zo nodig persoonsgevens en kentekens. Al dient gezegd dat crimineel gedrag niet vaak is aangetoond.”

Toegenomen
De al jaren spelende overlast door jongeren in het hart van de wijk is volgens buurtbewoners sinds enige tijd weer behoorlijk toegenomen. Vooral ’s avonds en ’s nachts.

Geschreeuw
Raadslid en buurtbewoner Jan Bertholet heeft de kwestie woensdagavond bij B en W aangekaart: "Er is geschreeuw, rumoer, gierende auto- en scooterbanden en ook blijft er nogal wat rommel liggen. En dit komt dan bovenop de handel in drugs die sinds enige jaren weer rondom dit prachtige plein plaatsvindt."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →