Tourhelden Zoetemelk en Janssen maken huldiging Dumoulin compleet

Zoetemelk (links) en Janssen (rechts) feliciteren Dumoulin.

Zoetemelk (links) en Janssen (rechts) feliciteren Dumoulin.© ANP/Robin van Lonkhuijsen

Tom Dumoulin is sinds zondag 'een van de drie'; een van de drie Nederlandse renners die een grote ronde op zijn naam heeft geschreven. De andere twee wielergrootheden mochten dan ook niet ontbreken op het huldigingsfeestje.

De Redactie

Jan Janssen en Joop Zoetemelk maakten woensdagavond onverwacht hun entree op de Markt, waar een grote roze menigte op de been was om Dumoulin te huldigen.

FenomenaalDe mensenmassa op de Markt was een groot contrast met de manier waarop Tour de France-winnaar Jan Janssen eind jaren zestig in het zonnetje werd gezet. "Ik kreeg een huldigingetje in Ossendrecht, dat was toch ook wel leuk, maar dit is fenomenaal", vertelde Janssen op het podium. "Iedereen komt voor hem, en terecht. Dit is een toekomstige Tour de France-winnaar." Voor Dumoulin zelf had hij ook nog wat woorden. "Blijf je goed verzorgen, blijf gezond. En blijf met de beentjes op de grond", was zijn advies. Ook Joop Zoetemelk was complimenteus voor Dumoulin. "Ik heb geweldig van je genoten", sprak hij met een grote glimlach.

Drie onderscheidingenDumoulin kreeg tijdens de huldiging maar liefst drie onderscheidingen. De renner is sinds vandaag Ridder in de orde van Oranje Nassau, Limburger van verdienste en kreeg de gouden eremedaille van Maastricht overhandigd.