Video: Luchtballonmand met stoelen en deur

Print
Video: Luchtballonmand met stoelen en deur

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

In Valkenburg steeg woensdagavond een opvallende luchtballon op.

Twee van de meevarende gasten zaten namelijk vastgegespt in een aan de bodem van de mand bevestigde stoel.

Fondsen
De gloednieuwe, rolstoeltoegankelijke mand  is eigendom van stichting de Blauwe Vogel. Via het werven van fondsen werd ongeveer 26.000 euro ingezameld om de mand (met stoelen en een deurtje), brander en trailer te kunnen aanschaffen.

Kans
De Blauwe Vogel werd tien jaar geleden opgericht om kinderen die het om welke reden dan ook moeilijk hebben de kans te bieden een ballonvaart te maken. De Maastrichtse stichting werkt samen met de Heerlense ballonvaarder John Boon.

Kinderen
Voor de eerste ballonvaart met de nieuwe mand werden rolstoeltennisster Sharon Walraven en ALS-patiënte Marian Gans uitgenodigd. "Maar van de tien ballonvaarten die we jaarlijks proberen te realiseren, is het merendeel nog steeds bedoeld voor kinderen", aldus stichtingsvoorzitter Nic Vreuls. Door de nieuwe mand kunnen nu ook minder valide personen meevaren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →