Video: Luchtballonmand met stoelen en deur

© Bas Quaedvlieg

In Valkenburg steeg woensdagavond een opvallende luchtballon op.

Rob Sporken

Twee van de meevarende gasten zaten namelijk vastgegespt in een aan de bodem van de mand bevestigde stoel.

FondsenDe gloednieuwe, rolstoeltoegankelijke mand is eigendom van stichting de Blauwe Vogel. Via het werven van fondsen werd ongeveer 26.000 euro ingezameld om de mand (met stoelen en een deurtje), brander en trailer te kunnen aanschaffen.

KansDe Blauwe Vogel werd tien jaar geleden opgericht om kinderen die het om welke reden dan ook moeilijk hebben de kans te bieden een ballonvaart te maken. De Maastrichtse stichting werkt samen met de Heerlense ballonvaarder John Boon.

KinderenVoor de eerste ballonvaart met de nieuwe mand werden rolstoeltennisster Sharon Walraven en ALS-patiënte Marian Gans uitgenodigd. "Maar van de tien ballonvaarten die we jaarlijks proberen te realiseren, is het merendeel nog steeds bedoeld voor kinderen", aldus stichtingsvoorzitter Nic Vreuls. Door de nieuwe mand kunnen nu ook minder valide personen meevaren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee