Dit zijn de rapportcijfers voor Roda, VVV, MVV en Fortuna

Print

Het voetbalseizoen eindigde met de play-offkraker tussen Roda en MVV. Afbeelding: De Limburger

Nu het uiterst turbulente voetbalseizoen 2016/2017 achter ons ligt is het tijd om de balans op te maken. Hoe deden Roda, VVV, MVV en Fortuna het dit jaar?

Roda: 5,7
Terwijl de club steeds verder in chaos wegzonk, wist het eerste elftal op de valreep met kunst- en vliegwerk én motivatiekunstenaar Huub Stevens degradatie af te wenden. De onrust in de Roda-top werd weerspiegeld op het veld, waar een spelersgroep met broos zelfvertrouwen stond en de zoveelste trainer sneuvelde. Alles moet beter volgend seizoen. 

VVV: 6,9
VVV kan terugkijken op een uiterst succesvol seizoen. De Koelclub had qua financiële huishouding ergens in de middenmoot van de eerste divisie moeten eindigen, maar werd glorieus kampioen. Het team van trainer Maurice Steijn, door zijn collega’s en de Jupiler League uitgeroepen tot coach van het jaar, pakte 80 punten en zette een doelsaldo van plus 40 neer. In een hecht collectief zonder echte uitblinkers was Clint Leemans een van de drijvende krachten.

MVV: 6,6
MVV kan tevreden zijn over het afgelopen seizoen. De ploeg speelde aanvallend voetbal, draaide volop mee in de (sub)top van de eerste divisie en het scheelde een haar of de Maastrichtenaren waren na zeventien jaar teruggekeerd op het hoogste niveau. Onder de streep was het seizoen van MVV simpelweg een succes, al zorgden al die gemiste scoringskansen voor tranen in de ogen.

Fortuna: 6,3
Met de nieuwe trainer Sunday Oliseh aan het roer en versterking van onder anderen de Turkse balkunstenaar Emrah Bassan en van Finn Stokkers slaagde Fortuna er de tweede seizoenshelft in om uit het dal te klimmen. Na de reeks verliespartijen voor de winter was het soms frivole spel van de Sittardenaren een ware verademing. Grote vraag is: zet Fortuna die stijgende lijn komend seizoen door?

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu