Fotoboek De Limburger over Giro-held Tom Dumoulin

© De Limburger

Met een 148 pagina's dik fotoboek legt De Limburger de unieke sportprestatie van Tom Dumoulin vast. In het boek ‘Historische race naar het roze' staan uitgebreide verslagen van alle etappes in de honderdste Ronde van Italië, de mooiste foto's en vele extra's.

Redactie

"Voor iedereen die wil nagenieten van de eerste overwinning van een Nederlandse man ooit in de Giro hebben we dit fotoboek gemaakt", zegt adjunct-hoofdredacteur Bjørn Oostra. "Hiermee laten we zien dat we trots zijn op bijzondere prestaties die door Limburgers worden geleverd, maar tevens tonen we op deze manier onze journalistieke en maatschappelijke relevantie aan. De prestatie van Dumoulin verdient het om voor eeuwig te worden vastgelegd."

HeroïschRobin van der Kloor, wielerverslaggever van De Limburger, volgde Tom Dumoulin in de afgelopen Giro d'Italia op de voet. Hij was drie weken lang ooggetuige van de verbeten strijd om het roze tussen Maastrichtenaar Dumoulin, de Colombiaan Nairo Quintana en Vincenzo Nibali uit Italië. Onderweg vele heroïsche elementen: de sanitaire stop van Dumoulin en de spannende slotetappe die de beslissing moest brengen over de uiteindelijke winnaar.

WebshopDe 'Historische race naar het roze' is vanaf dinsdag 6 juni voor 9,95 euro te bestellen via onze webshop (delimburger.nl/webshop).