Fietsroutes langs Mijnpunten

Print
Fietsroutes langs Mijnpunten

Archiefbeeld. Afbeelding: iStock

Op 17 juni is het mogelijk onder begeleiding van een gids langs de belangrijke Mijnpunten in de Oostelijke en Westelijke Mijnstreek te fietsen.

De twee gekozen routes zijn afkomstig uit de brochure ‘Mijnfietsroutes’. Die is in 2015 tot stand gekomen als onderdeel van het Jaar van de Mijnen.

Mijnmuseum
In de Oostelijke Mijnstreek wordt om 13.30 uur gestart (tot 16.30) vanaf het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen. In de Westelijke Mijnstreek wordt er om 13.30 uur, om 13.45 uur en om 14.00 uur gestart vanaf Heemkundevereniging Geleen.

De activiteit is een samenwerking van gemeenten, Huis van de Sport en VVV Zuid-Limburg. Op de site van laatstgenoemde is het mogelijk je aan te melden voor één van de tochten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen