Aan de kant zetten van bouwer hotel bij vliegveld zorgt voor onbegrip

Print
Aan de kant zetten van bouwer hotel bij vliegveld zorgt voor onbegrip

Afbeelding: ANP/Lex van Lieshout

Maastricht-Airport / Maastricht - Binnen Provinciale Staten heerst onbegrip dat het provinciebestuur de bouwer van het hotel op vliegveld MAA aan de kant schuift. Diverse partijen wijzen gedeputeerde Twan Beurskens (VVD) op een ‘package deal’ die in het verleden met de ontwikkelaar is gesloten.

De provincie heeft zijn deel geleverd, maar nu de andere partij over de brug moet komen, zet de provincie een streep door de deal.

Deal
De ‘package deal’ waar partijen vrijdag in een commissievergadering van Provinciale Staten aan refereerden, is gesloten in 2015 met ontwikkelaar ALDC.

De provincie heeft toen anderhalf miljoen opzij gezet voor het opknappen van de verouderde aankomst- en vertrekhal van MAA. Ook heeft de provincie toen een vrachtloods overgenomen van ALDC, voor naar verluidt 7,5 miljoen. ALDC zou op zijn beurt een groot viersterrenhotel bouwen op het vliegveld. 

Rechter
Maar de bouw van het hotel staat op losse schroeven, nu de provincie zelf onder de overeenkomst uit probeert te komen omdat ALDC niet op tijd een fatsoenlijk plan zou hebben ingediend. Het bedrijf spreekt dat tegen en is naar de rechter gestapt. 

Die zet van de provincie leidde vrijdag tot onbegrip bij met name PvdA, GroenLinks en Volkspartij Limburg. "De absurde prijs voor die loods hebben we betaald omdat er dan een hotel er zou komen. Die twee zaken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Handig
Maar harde afspraken over een ‘package deal’, zijn volgens Beurskens in het verleden nooit gemaakt. “Het kan zijn dat die term is gebruikt, dat is dan misschien niet echt handig gekozen”, reageerde hij op de kritiek. “Wij zijn niet tegen de bouw van een hotel, alleen niet met deze partij.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →