GaiaZoo opent Taiga-gebied met berberapen

Print
GaiaZoo opent Taiga-gebied met berberapen

Afbeelding: De Limburger

GaiaZoo in Kerkrade heeft vrijdagmiddag het gebied Taiga geopend. In dat deel van het park zijn veertien berberapen de publiekstrekkers.

De zes mannetjes en acht vrouwtjes uit Schotland kwamen donderdag aan en blijven de eerste week binnen. De berberaap, die alleen nog in Marokko en Algerije in het wild voorkomt, leefde ruim een miljoen jaar geleden in Limburg. Vlakbij Tegelen zijn fossiele resten van de soort gevonden.

Knuffels
De komst van de apen is een gevolg van de steun die GaiaZoo geeft aan de Marokkaanse stichting BMAC, die zich inzet voor berberapen in het land. De jeep van de stichting heeft het onlangs begeven. De Kerkraadse dierentuin ondernam direct actie. Vrijwilligers haakten tal van knuffelaapjes, die verkocht worden. Een oproep op Facebook leverde nog eens rond de vijftig hakers op.

Lynx
In het gebied hebben ook de lynxen een nieuw onderkomen gekregen. Hun leefgebied is bijna drie keer zo groot dan voorheen. Vanaf een terras zijn alle verblijven te overzien.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →