‘Mad Max’-achtige parade opent Cultura Nova

Print
‘Mad Max’-achtige parade opent Cultura Nova

Afbeelding: Matthias Ahlke

Het Duitse spektakelgezelschap Theater Titanick opent Cultura Nova in Heerlen. Om het grote aantal verwachte toeschouwers te spreiden, speelt de openingsvoorstelling dit jaar twee avonden.

De gratis toegankelijke openluchtvoorstelling ‘Firebirds’ is vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus te zien en start vanaf het Raadhuisplein waarna de voorstelling als een parade door het centrum trekt. 

Mad Max
De voorstelling ademt de sfeer van de post-apocalyptische actiefilm ‘Mad Max’ en draait om de strijd om het eerste vliegende toestel. ‘Firebirds’ bestaat uit een parade van piloten in zes ‘machines’ met daaromheen participanten uit Parkstad.

“Groteske pogingen van de piloten om op te stijgen met vuureffecten en rookwolken leiden telkens tot mislukken”, stelt het gezelschap dat verwijst naar de huidige competitie in de wereld waarbij Europa zich afzet tegen grootmachten als Rusland en de Verenigde Staten.

Muziek
De omlijstende muziek wordt gemaakt door de Franse muziekgroep Le Snob. Cultura Nova in Heerlen duurt van 18 augustus tot en met 27 augustus. 

Een indruk van het spektakel krijg je hieronder:

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen