‘Mad Max’-achtige parade opent Cultura Nova

© Matthias Ahlke

Het Duitse spektakelgezelschap Theater Titanick opent Cultura Nova in Heerlen. Om het grote aantal verwachte toeschouwers te spreiden, speelt de openingsvoorstelling dit jaar twee avonden.

Ruud Maas

De gratis toegankelijke openluchtvoorstelling ‘Firebirds’ is vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus te zien en start vanaf het Raadhuisplein waarna de voorstelling als een parade door het centrum trekt.

Mad MaxDe voorstelling ademt de sfeer van de post-apocalyptische actiefilm ‘Mad Max’ en draait om de strijd om het eerste vliegende toestel. ‘Firebirds’ bestaat uit een parade van piloten in zes ‘machines’ met daaromheen participanten uit Parkstad.

“Groteske pogingen van de piloten om op te stijgen met vuureffecten en rookwolken leiden telkens tot mislukken”, stelt het gezelschap dat verwijst naar de huidige competitie in de wereld waarbij Europa zich afzet tegen grootmachten als Rusland en de Verenigde Staten.

MuziekDe omlijstende muziek wordt gemaakt door de Franse muziekgroep Le Snob. Cultura Nova in Heerlen duurt van 18 augustus tot en met 27 augustus.