Jaar cel voor moeder die dochter probeerde te wurgen

Print
Jaar cel voor moeder die dochter probeerde te wurgen

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Moeder Nadia K. (25) uit Susteren moet een jaar de cel voor het mishandelen van haar dochter (toen 3 jaar) en zoontje (toen 2). De vrouw krijgt een celstraf van twee jaar, waaronder een jaar voorwaardelijk, zo bepaalde de rechtbank vrijdag.

De vrouw heeft in juli 2016 haar dochter proberen te wurgen en haar zoon suf makende medicijnen toegediend. De rechtbank acht weliswaar bewezen dat K. heeft geprobeerd haar dochter te wurgen, maar omdat ze er volgens de rechter uit eigen beweging mee is gestopt, is ze niet strafbaar voor moord.

Zwakbegaafd
De vrouw, die volgens gedragsdeskundigen zwakbegaafd is en een persoonlijkheidsstoornis heeft, is in gevangenschap bevallen van een derde kind. De drie kinderen wonen in een instelling of een pleeggezin.

Iemand anders
Tijdens de rechtszaak vorige maand ontkende K. dat ze de kinderen iets had aangedaan. Volgens haar had een derde zich hieraan schuldig gemaakt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →