Jaar cel voor moeder die dochter probeerde te wurgen

Print
Jaar cel voor moeder die dochter probeerde te wurgen

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Moeder Nadia K. (25) uit Susteren moet een jaar de cel voor het mishandelen van haar dochter (toen 3 jaar) en zoontje (toen 2). De vrouw krijgt een celstraf van twee jaar, waaronder een jaar voorwaardelijk, zo bepaalde de rechtbank vrijdag.

De vrouw heeft in juli 2016 haar dochter proberen te wurgen en haar zoon suf makende medicijnen toegediend. De rechtbank acht weliswaar bewezen dat K. heeft geprobeerd haar dochter te wurgen, maar omdat ze er volgens de rechter uit eigen beweging mee is gestopt, is ze niet strafbaar voor moord.

Zwakbegaafd
De vrouw, die volgens gedragsdeskundigen zwakbegaafd is en een persoonlijkheidsstoornis heeft, is in gevangenschap bevallen van een derde kind. De drie kinderen wonen in een instelling of een pleeggezin.

Iemand anders
Tijdens de rechtszaak vorige maand ontkende K. dat ze de kinderen iets had aangedaan. Volgens haar had een derde zich hieraan schuldig gemaakt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen