Ondernemersvereniging Venlo: grens uitbreiding evenementen binnenstad bereikt

Print
Ondernemersvereniging Venlo: grens uitbreiding evenementen binnenstad bereikt

Afbeelding: Stefan Koopmans

Venlo - De grens is bereikt voor ondernemers in het koopcentrum Venlo. "Wij constateren dat evenementen in de Venlose binnenstad zijn toegenomen en langer duren en ondernemers die in dezelfde binnenstad hun brood moeten verdienen hebben daar last van", stelt Venlostad.com-voorzitter Toine Schreinemachers.

Directe aanleiding is het voor een deel afsluiten van de Professor Gelissensingel in het kader van het evenement VenloStormt.  "De belangrijke toegang tot de Venlose binnenstad voor de Duitse kooptoerist. Het parkeerprobleem en bereikbaarheid van de Venlose binnenstad heeft ondertussen genoeg financiële slachtoffers gekend." Schreinemachers pleit voor een structureel overleg met de gemeente Venlo en organisaties van grote evenementen. "Nog voor de vergunningverlening. Niet dat wij willen beslissen, als je erover praat, kun je er ook een succes van maken."

Overleg kan beter
De gemeente Venlo erkent dat het overleg beter kan. “Evenementen maken een stad aantrekkelijk. Maar hebben ook flinke impact op onze binnenstad. We nemen dit signaal dan ook serieus en gaan kijken hoe we de lijnen met ondernemers nog korter kunnen maken”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →