Brand midden op kurkdroge Brunssummerheide

Print
Brand midden op kurkdroge Brunssummerheide

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Op de Brunssummerheide is vrijdag aan het eind van de middag brand uitgebroken.

Even voor 17:00 uur vatte een stuk heide midden in het natuurgebied vlam. 

250 vierkante meter
Volgens de brandweer stond een gebied van zo'n 250 vierkante meter aan naaldbomen en heide in brand. Verschillende blusvoertuigen uit de omgeving rukten uit om het vuur te bestrijden. Na ruim twee uur blussen was de brand onder controle.

Ademhalingsproblemen
Twee mensen die op de heide aanwezig waren ademden rook in en kampten daardoor met ademhalingsproblemen. Zij werden ter plekke door ambulancepersoneel behandeld.

Code oranje
Door de aanhoudende droogte geldt al een tijd code oranje op de Brunssummerheide en in andere Zuid-Limburgse natuurgebieden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen