Tom Dumoulin kan niet meer en houdt Hammer Series voor gezien

© ANP

Tom Dumoulin gaat genieten van een welverdiende vakantie. De winnaar van de Giro d'Italia bezorgde vrijdag zijn ploeg Sunweb de tweede plek bij het klimonderdeel van de Hammer Series, een nieuwe koers die wordt verreden in Zuid-Limburg. De renner uit Maastricht liet na afloop via Twitter weten dat hij nu even rust pakt. Ramon Sinkeldam vervangt Dumoulin.

ANP

"Het was erg zwaar en wennen, deze nieuwe manier van koersen. Ik ben blij dat de dag erop zit", zei Dumoulin aan de finish in Vaals. "Na 2 kilometer proefde ik al bloed in mijn mond omdat ik zo diep ben gegaan", aldus de 26-jarige coureur, die blij is dat hij kon zorgen voor de tweede plek van Sunweb.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zonder specialistDe Hammer Series is een nieuwe driedaagse wielerkoers, waarbij het gaat om de beste ploeg en niet om de beste renner. De wedstrijd bestaat uit drie verschillende onderdelen. Na de klimkoers volgen een sprintwedstrijd en als afsluiting een achtervolgingsrace, waarin de teams in volgorde van de ranglijst het parcours op gaan, met de opgebouwde tijdsverschillen daartussen. Sunweb moet het bij die ploegentijdrit dus zonder zijn specialist doen.