Diehard beliebers kunnen niet wachten: 'Ik bleef altijd trouw aan hem'

Lynn uit Brunssum© Peter Schols

Sam uit Brunssum© Peter Schols

Tommy uit Sittard© Peter Schols

thumbnail: Lynn uit Brunssum
thumbnail: Sam uit Brunssum
thumbnail: Tommy uit Sittard

Een inspirator, grote steun of gewoon de perfecte droomman. Voor ieder van drie Limburgse mega-fans betekent Justin Bieber weer iets anders. Ze hebben alle drie wel dezelfde missie: vooraan staan bij zijn optreden op Pinkpop.

Marjolein Welling

Lynn (12) uit Brunssum

"Toen mijn ouders vorig jaar vroegen wat ik voor kerst wilde, was mijn antwoord een slang. Al sinds ik klein ben vind ik die beesten superleuk! Nadat we hadden opgezocht wat de beste soort is om mee te beginnen, kwamen we uit op deze niet-giftige wurgslang. Over de naam hoefde ik niet lang na te denken: Justin! Als ik Bieber opzet, komt hij heel vrolijk met zijn hoofdje boven z’n terrarium uit. Iedere dag luisteren we gezellig samen naar hem.Via de muziek van Justin leerde ik andere fans op school kennen. Met een clubje van tien meiden zijn we superfans en hebben het nergens anders meer over in de pauze. We hebben precies bedacht hoe we vooraan kunnen komen op Pinkpop: als we elkaar maar vaak genoeg afwisselen, kunnen we al vanaf ’s ochtends vroeg een plekje zoeken. Ik hoop zoooo dat het lukt!”

Tommy (19) uit Sittard"Ik BEN Bieber. Hij zegt altijd dat als je écht iets wilt, je ervoor moet gaan. Dat inspireert mij enorm, dus wil ik op hem lijken. Als hij een nieuw kapsel heeft, heb ik dat ook. Kleren die hij draagt koop ik, ook als die heel duur zijn. Ik ben even groot als hij, heb dezelfde schoen- en petmaat en heb dezelfde tattoos als hij. Op mijn zestiende liet ik een uil op mijn onderarm zetten. Op mijn borst heb ik hetzelfde kruis als Justin én zijn motto: LL low lift. Dit betekent dat als je je ooit down voelt, je je hoofd omhoog moet houden. Mijn vriendin vindt dat te gek! Ze vindt het cool dat ik ervoor uitkom dat ik fan ben. Ook heb ik een oog laten zetten, net als Bieber. Het fantastische is dat hij met mij hierover heeft gepraat! Ik stond vooraan tijdens zijn concert in Arnhem, toen hij zei: I like your tattoo!. Hij vertelde dat het oog op zijn tatoeage dat van zijn moeder is. Omdat hij haar zo mist, is ze op die manier altijd bij hem. Toen vertelde ik hem dat ik het oog van mijn zus heb laten zetten. Het was extreem vet! Uit 77.000 mensen kiest hij mij uit om mee te praten. Hoe toevallig is dat? Hopelijk begint hij er op Pinkpop weer over!”

Sam (15) uit Brunssum "Justin is er altijd voor mij geweest. Toen ik een lange tijd achter elkaar ziek was, bleef ik vrolijk door de hele dag mijn lievelingstruitje van hem te dragen en naar zijn liedjes te luisteren. Dus ook al gaat het even wat minder: hij zal mij steunen. Dat geeft veel rust. Andersom ben ik er ook altijd voor Justin geweest. Toen hij een tijdje in de gevangenis zat voor rijden onder invloed, de weg op gaan met een ongeldig rijbewijs en voor straatracen, wilden veel vriendinnen ineens geen fan meer van hem zijn. Ik bleef altijd trouw aan hem. Als je fan bent, moet je dat ook blijven. Voor mij maakt het niet uit wat hij doet: alles aan hem is geweldig! Hij heeft een goede stem, ziet er goed uit en is superlief voor zijn fans. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik hem op Pinkpop ga zien!”