Openingsdag Pinkpop: Bieber hoofdact, Martin Garrix afsluiter

© De Limburger/Harry Heuts

Op de eerste dag van de 48e editie van Pinkpop staat zaterdag Justin Bieber op het podium. Het Canadese popidool is de headliner van de openingsdag van het driedaagse muziekfestival in Landgraaf.

Redactie

Ook Kensington, Kaiser Chiefs, Chef'Special, James TW, White Lies en Ronnie Flex en zijn liveband Deuxperience staan op de planken. Dj Martin Garrix sluit de dag af op het hoofdpodium.

PopulairstBehalve 'beliebers', zoals de fans van Bieber worden genoemd, hebben volgens Pinkpopbaas Jan Smeets ook veel mensen een kaartje voor het optreden van Martin Garrix en Kensington gekocht. "Ik krijg ieder jaar een top drie van 15.000 bezoekers en daarin stond Kensington ver bovenaan", zei Smeets voorafgaand aan het festival.

Niet uitverkochtPinkpop is niet uitverkocht. De zaterdag is echter het drukst, met naar verwachting zo'n 62.000 bezoekers. Op zondag verwacht Smeets rond de 42.000 festivalgangers en op maandag ongeveer 45.000.

De rest van het weekend staan onder anderen Green Day, Imagine Dragons, Broederliefde, Kings of Leon, Live, Seasick Steve en Guus Meeuwis op het programma.

Wil je niets missen van Pinkpop? De Limburger houdt je op de hoogte van alles wat er gebeurt in Landgraaf.