Muziekfestival 'Rock am Ring' wordt hervat

Een foto gemaakt op Rock am Ring voor de ontruiming. © EPA

Het Duitse popfestival Rock am Ring wordt hervat. De organisatie heeft op Facebook laten weten dat het festival zaterdagmiddag en zondag kan doorgaan. De politie heeft het terrein onderzocht en voor zover bekend geen verdachte zaken aangetroffen.

ANP

Het festival op het racecircuit bij Nürburg in de Eifel werd vrijdagavond onderbroken wegens een terreurdreiging. Het is nog niet bekend hoe laat het festival wordt hervat. De organisatie maakt dat zo snel mogelijk bekend.OnderbrekenHet driedaagse festival was vrijdag begonnen. Er werden 90.000 liefhebbers verwacht. Tegen zonsondergang besloot de organisatie in overleg met de politie het evenement te onderbreken wegens een terreurdreiging.

Lees ook: Festivalterrein Rock am Ring ontruimd vanwege terreurdreiging

De ontruiming van het festivalterrein verliep vrijdagavond zonder problemen. De festivalgangers mochten de nacht in hun tenten doorbrengen op locaties in de buurt van het terrein waar het evenement plaatsheeft.MedewerkerspasDuitse media meldden eerder dat in Koblenz twee personen zijn aangehouden in verband met het onderbreken van het festival. De arrestanten zouden een medewerkerspas voor het festival hebben. Een van hen zou familie zijn van een terreurverdachte die vastzit. Bild berichtte dat de aangehouden personen "iets'' op het terrein hadden achtergelaten