Meisje (10) wurgt vijf dieren met haar blote handen

© Marcel de Veen

Twee eenden, een kip, een konijn en een cavia. Een meisje uit Heerlen van tien jaar wurgde de diertjes vrijdagavond met haar blote handen.

Marcel de Veen

Het kleinvee, eigendom van kinderdagverblijf Beerengoed in Heerlen, werd zaterdagochtend levenloos in het dierenverblijf aangetroffen.

Opnames van een bewakingscamera leidden naar de jeugdige dader. Op de beelden is te zien hoe het meisje vrijdag rond half acht over een hek van het verblijf klimt en het dierenverblijf binnen gaat.

Dode kipNa ongeveer een half uur komt ze naar buiten met de dode kip in haar handen. Die slingert ze weg als ze weer over het hek klimt en wegloopt.

Vrijwilligers van Beerengoed, die de dieren zaterdagochtend naar buiten wilde laten gaan, troffen de kadavers van de dieren aan en belden de politie.

KapotDirecteur Marion Schelberg van Beerengoed is kapot van de gebeurtenis. “Ik hoop dat het meisje zo snel mogelijk professionele hulp krijgt, want dit gedrag is afschuwelijk.”

Geen gevolgenVolgens de partner van Schelberg, die huisarts is, zijn de dieren gewurgd. Strafrechtelijk heeft de daad overigens geen gevolgen; jeugdigen kunnen pas vanaf hun twaalfde vervolgd worden.

Lees dinsdag een uitgebreide reportage in De Limburger