Gitaargeweld luidt ‘Bieberdag’ in

© Harry Heuts

© Harry Heuts

© Harry Heuts

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De Zuid-Limburgse The Ten Bells werden eind vorig jaar eerste bij bandwedstrijd Nu of Nooit en mochten zaterdagmiddag hun prijs verzilveren als openingsact van de 48ste Pinkpop editie

Jule Peeters

Een eervolle, maar tegelijkertijd ook geen makkelijke taak. Om half drie staan er nog lange rijen bij de ingang. En aan de jonge snoetjes te zien, komt het gros op deze ‘Bieberdag’ niet voor het stevige gitaarwerk waar de garage bluesrockband, zoals The Ten Bells zichzelf noemen, om bekend staan.

Toch slaagt de band erin om de Brightlandstent aardig te laten volstromen. Maar: het publiek binnen krijgen is een, ze binnen houden is een tweede.

EntertainendEn daar lijkt de band zich goed van bewust. The Ten Bells halen met een strakke, en vooral uiterst entertainende show alles uit de kast. Frontman Sven Vek springt en danst over het podium alsof zijn leven ervan af hangt. Ook in het decor is een hoop energie gestoken. Met schemerlampjes en een houten bar waar het bier rijkelijk vloeit, The Ten Bells zijn vernoemd naar de beroemde Londense bar, een uiterst sfeervol plaatje.

ConfettikanonDe Limburgers slagen erin om met hun stevige, pakkende songs het publiek voor zich te winnen. Op het commando van Vek gaan de handen meer dan eens de lucht in en gaan de keeltjes open. Zo ook bij het nummer Talk is Cheap, met duidelijk invloeden van De Staat en bij de cover van Typhoons monsterhit Zandloper. Ook een confettikanon mag aan het eind niet ontbreken. Tevreden stroomt de tent weer leeg. Pinkpop is opgewarmd!