Zanger The Ten Bells schenkt haar aan goede doel

© Harry Heuts

The Ten Bells-zanger Sven Vek opende met zijn band Pinkpop met een verrassend nieuwe look. De muzikant uit het Kerkraadse Eygelshoven – met The Ten Bells winnaar van de Nu of Nooit-wedstrijd – verscheen op het podium met een kort geknipt koppie.

Peter van de Berg

Zijn lange haren – samengeknoopt in een vlecht van 30 centimeter – spendeerde hij twee dagen geleden aan de Stichting Haarwensen. De lokken worden gebruikt om pruiken te maken voor zieke kinderen.

DepressiefSven Vek (26) liet zijn haren twee jaar geleden groeien. “Ik zat in een moeilijke fase, raakte depressief. Het was zelfs zo erg dat ik thuis op op de bank lag weg te vegeteren. Gelukkig gaat het nu weer beter. Ik was bij de kapper en heb resoluut besloten om de schaar erin te zetten. Zie het maar als een nieuwe start.”

DroomEn dat nieuwe begin kreeg vorm met een goed optreden van The Ten Bells. “Dit is geweldig. Eigenlijk met geen woorden te beschrijven. Ik woon in de buurt, kan bij wijze van spreken te voet naar het terrein komen. En dan op Pinkpop spelen, een droom die uitkomt. Zo’n prachtig visitekaartje kun je niet laten drukken. Ik hoop dit ons optreden de deur opent naar meer leuke concerten.”