Trek Segafredo wint sprintonderdeel Hammer Series

© Marcel van Hoorn

Wielerploeg Trek Segafredo heeft zaterdag in de gemeente Sittard-Geleen het sprintonderdeel van de Hammer Series gewonnen.

ANP

De ploeg verzamelde in acht rondjes van 12,4 kilometer 70,7 punten en won de Hammer Sprint, zoals het sprintonderdeel genoemd wordt. Lotto Soudal en Cannondale werden met respectievelijk 60,9 en 59,6 punten twee en drie. Team Lotto NL-Jumbo werd zevende. Jasper Stuyven, Giacomo Nizzolo en Mathias Brändle zorgden voor de punten bij het Amerikaanse Trek.

Nieuwe wielerkoersDe Hammer Series is een nieuwe driedaagse wielerkoers, waarbij het gaat om de beste ploeg en niet om de beste renner. De wedstrijd bestaat uit drie verschillende onderdelen. Na de klimkoers van vrijdag en de sprintwedstrijd, volgt zondag als afsluiting een achtervolgingsrace, waarin de teams in volgorde van de ranglijst het parcours op gaan.

De eindnoteringen bepalen het klassement. Team Sunweb werd tweede en vijfde en leidt het klassement met zeven punten samen met Team Sky (derde en vierde). Lotto Soudal werd op het klimonderdeel negende maar door de tweede plek bij de sprint staat de Belgische ploeg nu wel derde met elf punten. Zo kan het zijn dat de winnaar van vrijdag, Movistar nu vijfde staat door een twaalfde plek bij het sprintonderdeel en Trek werd veertiende vrijdag waardoor de winnaar van de sprint nu achtste staat.

Eerste editieDaarachter start Lotto NL-Jumbo met een negende plaats. De tijdsverschillen worden wel bepaald op basis van de op de twee onderdelen behaalde punten. Team Sky start zondag 30 seconden later dan Sunweb en de nummer drie Lotto Soudal start 59 seconden later. In drie rondes van 14,9 kilometer maken de teams zondag uit wie de Hammer Series wint. Het eerste team dat bij de zogenoemde Hammer Chase over de finishlijn komt, is de eindwinnaar van deze eerste editie.