Indiekids hebben een nieuwe held

© Harry Heuts

© Harry Heuts

© Harry Heuts

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Het allerleukste liedje op Pinkpop dit jaar. Zo noemde dagblad Trouw 'Isombard', de doorbraaksingle van Declan McKenna. Daar valt een hoop voor te zeggen.

Marco van Kampen

Het is een gejaagde single, met een clever orgeltje, over elkaar heen buitelende glinstergitaartjes en stuwende drums. Eindelijk weer eens een rockplaatje met urgentie. Laten we eerlijk zijn, dat kunnen we in tijden van Bieber en Broederliefde verdomd goed gebruiken. En Pinkpop, dat opnieuw Kings Of Leon en Green Day als headliner uit de mottenballen moest trekken, al helemaal.

HeldDeclan McKenna, een 18-jarig broekie uit het Verenigd Koninkrijk, mag het op Stage 4 proberen. Wit overall, glitters op z'n gezicht, kapsel perfect in de war. Hier staat de held van de nieuwste generatie indiekids. De opener van de set: prijsnummer 'Isombard'. Zo, da's lef hebben. De matig gevuld tent is meteen opgewarmd.

BriljantHet nadeel: het hoogtepunt is al heel snel achter de rug. De angel is op die manier rap uit het concert getrokken. Natuurlijk, we hebben dat andere hitje nog, 'The Kids Don't Wanna Come Home'. En hier en daar zien we flitsen van de briljante songsmid die Declan McKenna onmiskenbaar in zich heeft. Maar is dat genoeg om een uur lang te blijven boeien? Mwah. Geeft verder ook niet. De knul is pas net begonnen. En hij gaat ver komen, let maar op. Dus, Declan, over 'n jaartje of vijf op de Main Stage? Da's dan afgesproken.