Charmante hippie folk van Pierce Brothers

© ANP

Whoooow! Met een enthousiaste gil opent Jack Pierce het optreden van de Pierce Brothers in de Brightlands Stage op Pinkpop-zaterdag. De Australische tweeling Jack en Pat (‘die met de dreadlocks’) heeft het publiek vanaf minuut een voor zich gewonnen.

Kim Noach

De multi-instrumentalisten brengen hun vrolijke hippie folk-pop met aanstekelijke energie die het gretige publiek in de tent graag hoort. Elk uptempo roffel wordt met een gejuich ontvangen en dan ‘kolkt’ de moshpit.

ZusjeVan didgeridoo tot mondharmonica, (elektrische) gitaren en percussie: de broers brengen hun bekende nummers, zoals de ode Genevieve, voor hun zusje dat voor enkele Europese concerten meegereisd is van Down Under naar Nederland. De kleine blonde zus krijgt een ovationeel welkom door de Pinkpoppers als ze door haar broers uitgenodigd wordt mee te zingen met het liedje.

Grote stapDe broers maakten hun debuut ruim twee jaar geleden in een kleine tent op Lowlands, maar zijn inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige ‘grote podium’ act. Een grote stap voor de tweeling die jarenlang als straatmuzikanten (in Australië) hun inkomen bij elkaar schraapten.

Ze staan maar met hun tweeën op het podium, maar dankzij de afwisselende instrumenten – met name door Jack die zijn percussie instrumenten afwisselt met mondharmonica en didgeridoo. Hij krijgt het klaar om zijn gitaarspelende broer een mondharmonica voor te houden, terwijl hij zelf de didgeridoo bespeelt – tweestemmige ballads en meer uptempo hits als It’s My Fault, Blind Boys Run of Flying Home. Het maakt het concert afwisselend genoeg om het publiek vast te houden. Van jonge Beliebers die even nieuwsgierig een kijkje komen nemen bij de Australiërs tot vijftigplussers die instemmend knikkend de folknummers begroeten.

VrolijkWie nieuwsgierig is naar de Pierce Brothers kan ze nog ‘vangen’ op tijdens hun toer door Nederland. Voor een portie ongegeneerde vrolijke hippie-folk.