Ronnie Flex geeft tropisch feestje

© Harrie Heuts

© Harrie Heuts

Ronnie Flex tijdens een eerder optreden.© Harry Heuts

© Harrie Heuts

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail: Ronnie Flex tijdens een eerder optreden.
thumbnail:

Ooit was er veel te doen over hoe aanstootgevend het lied Drank & Drugs van Ronnie Flex en Lil’Kleine wel niet zou zijn. Rappen over kids die ja zeggen tegen MDMA, dat kon toch niet? Twee jaar geleden klonk hel en verdoemenis.

Ruud Maas

Moet je nu eens zien hoe zeer dat nummer – vandaag in een tropisch jasje gestoken door de 25-jarige Ronnie Flex – gevreten wordt door de zeer jonge kinderen in de uitpuilende Stage 4. Vele jongens en meiden - zo op het oog nog lang geen tien jaar oud - zien de van oorsprong Surinaamse rapper vanuit de nek van hun ouders en zingen de teksten woordelijk mee.

Sterke showRonnie Flex zet gestoken in een korte broek en met hoog opgetrokken sokken, ondanks een soms haperende microfoon en af en toe op wat stamelende wijze, een sterke show mee. Enthousiasme spat van het podium en hij zweept het publiek moeiteloos op. We gaan dansen, zegt hij. Het wordt een exotisch feestje, belooft hij. Geen woord van gelogen. Vooral de vrolijke nummers slaan aan, in het geval van Zusje zelfs verweven met een vleugje uit Rihanna’s Man Down.

BoodschapTussendoor klinken wat hoogdravende teksten die als adviezen voor zijn jong publiek moeten doorgaan: doe je best op school, zegt hij tot vijf keer toe, en als je tegen pesten bent moeten we met hem meezingen. Het is aardig geprobeerd om zijn publiek toch nog iets van een boodschap(je) mee te geven. Zijn eigen favoriete nummer van de show, een lied uit de oude doos, slaat minder aan omdat het voor deze gelegenheid te langzaam gaat. Het maakt Flex zelf niet zo veel uit: “Jullie zijn super lekker”, roept hij.