Martin Garrix is een welkom opkikkertje

© Harrie Heuts

© Harrie Heuts

© Harrie Heuts

© Harrie Heuts

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Bittere teleurstelling na de gladde show van Justin Bieber wordt door Martin Garrix gelukkig weggevaagd. De tot ’s werelds beste gekroonde dj is het opkikkertje dat de eerste festivaldag redt en toont nog maar eens aan dat dance geen vreemde (of misplaatste) eend in de bijt is voor Pinkpop.

Ruud Maas

De 21-jarige artiest uit Amstelveen oogt namelijk wél enthousiast en zijn spektakel maakt indruk. Zijn muziek lijkt de mensen tot ver op het veld te raken. De handen gaan overal de lucht in en er wordt volop gedanst, zoals hijzelf ook het zweet op zijn rug danst en springt.

JukeboxHet vuurwerk, de rookkanonnen en de strakke beelden op de schermen dragen uiteraard ook hun steentje bij. Wat ook helpt is de jukebox die Garrix ons voorschotelt tot (ongepland) na middernacht, met prettige, herkenbare deuntjes als Seven Nation Army (The White Stripes) en The Weeknds Can’t Feel My Face.

BelevingToch vraagt een act als deze eigenlijk om meer aankleding op het veld dan enkel licht op en rond het podium. Want dance is beleving. Lichtballonnen hadden bijvoorbeeld niet misstaan op de weide voor een extra sfeerbeleving. Al is het maar om beter te zien waar op het donkere veld nu precies plek is om ruimschoots te dansen.