Lichaam gevonden bij zoektocht naar meisje in Bunschoten

© ANP

In Bunschoten is zondagmiddag een lichaam gevonden. De politie doet onderzoek.

ANP

In het dorp is zondag een grote particuliere zoekactie gestart naar de vermiste Savannah. Het veertienjarige meisje is donderdag voor het laatst gezien. Honderden mensen hebben het gebied uitgekamd.

IndustrieterreinHet lichaam is gevonden bij het industrieterrein De Kronkels, aan de rand van Bunschoten. Volgens de politie is het stoffelijk overschot niet ontdekt door vrijwilligers die meededen aan de zoekactie. Een voorbijganger heeft het lichaam ontdekt en schakelde de politie in.

Het gebied rond De Kronkels is afgezet. De politie heeft het onderzoek opgeschaald. De technische recherche is gearriveerd en er is onder meer een helikopter ingezet om beelden vanuit de lucht te maken. Een woordvoerder kon niet zeggen hoelang het duurt voordat er duidelijkheid is over de identiteit van het slachtoffer.

VerbandIn Achterveld, zo'n 20 kilometer van Bunschoten, werd vrijdag een veertienjarig meisje dood in het water gevonden. Ze is om het leven gebracht. Volgens de politie was er geen verband met de vermissing van Savannah. Mensen in Bunschoten maakten zich echter grote zorgen en besloten daarom een zoekactie naar Savannah te starten.

Volgens de initiatiefnemers kwamen er zondag zo'n zevenhonderd mensen uit het hele land helpen. Volgens een coördinator van de zoekactie was de verslagenheid groot toen het nieuws over het gevonden lichaam bekend werd. ,,Het is nog niet duidelijk om wie het gaat, maar dit is een klein hechte gemeenschap. Er is veel emotie, angst, verbazing en verdriet.''