Kodaline: niet te moeilijk op een lekkere lome zondagmiddag

Kodaline op Pinkpop 2017.© De Limburger/Harry Heuts

Met hun bekendste nummer All I Want neemt de Ierse band Kodaline afscheid van een zonovergoten Pinkpop.

Kim Noach

De zondag doet tot een uur of vijf zeker zijn naam eer aan.

Niet te moeilijkDe muziek van Kodaline past er naadloos bij: niet te moeilijk, pretentieloos en lekker op de achtergrond als je even een tukje wil doen. Wat de meeste Pinkpop bezoekers op de tweede festivaldag ook doen tijdens het optreden van de band. Lekker languit op het gras, biertje in de hand en af en toe wegdromen bij de luisterliedjes.

TussendoortjeKodaline krijgt het hoofdpodium van de Pinkpop-programmeur en is een lekker ‘tussendoortje’, dertien in een dozijn pop. Waar niets mis mee is, zeker niet als je aan 't genieten bent van Pinkpop-dag twee en energie wil sparen voor hoofdact Green Day of straks een dansje wagen wil als de heren van Broederliefde het veld gek maken.

Fans blijMaar goed, terug naar Kodaline. Vriendelijke gasten, goede muzikanten die sinds vijf jaar samen spelen als Kodaline, maar daarvoor al menig meisjes (en jongenshart) harder lieten kloppen onder 21 Demands. Met hun ‘debuutnummer’ All I Want knallen ze menig hitlijst in, net als met de nummers High Hopes en Honest. De band speelt naast deze bekende melodieën ook enkele nieuwe nummers zoals Brother. Fans blij, band blij. Ze hebben al aangekondigd dat ze bezig zijn met hun derde studio-album. Leuk voor de fans.