Clean Bandit: sterk staaltje aanstekelijke zomermuziek

© De Limburger/Harry Heuts

© De Limburger/Harry Heuts

thumbnail:
thumbnail:

Er waren momenten genoeg tijdens deze show op Pinkpop dat de Britse elektronische popgroep Clean Bandit onderuit had kunnen gaan. De aanstekelijke dansbare liedjes zitten immers vol addertjes onder het gras, met moeilijke toonladders en uithalen die je met zomaar een paar muzieklesjes niet je strot uitkrijgt.

Ruud Maas

Menigeen popzangeresje zou uit de bocht zijn gevlogen, maar Clean Bandit blijft live sterk overeind. Niet in de laatste plaats doordat veel instrumenten live worden bespeeld en de liedjes daardoor extra rijk klinken. Geen platte elektronische beats maar volwaardig vioolspel, prettig!

Sexy vioolspelGrace Chatto is het glanzende middelpunt van het geheel. En deze middag letterlijk dankzij haar broekpak vol gemozaïekte stukjes spiegel en lange vlecht. Op het Songfestival had ze zo in ieder geval niet misstaan. Op het podium is Chatto de spil van de groep, als multi-instrumentalist (cello en percussie) en zangeres heeft ze de hoofdrol. En pakt die ook, met verleidelijke dansmoves. Maar ook de twee andere zangeressen, een violiste (dankzij haar gewaagde outfit was vioolspel nog nooit zo sexy) en drie mannelijke bandleden geven hem van jetje en schotelen een zomers festijn voor.

Dansbare liedjesWant terwijl de zon volop schijnt presenteert de band een menu vol vrolijkheid, met dansbare liedjes die in veel gevallen aardige plekken in de hitlijsten aantikten. In een enkel geval opgefleurd met een flard van een klassieker: we horen Strike’s U Sure Do (You sure make me feel like loving you).

Sean PaulMet een beetje geluk zien we Clean Bandit vanavond nog een keertje op het podium bij Sean Paul, vergezeld door zangeres Anne-Marie. Het kan toch geen toeval zijn dat de drie acts op precies dezelfde dag op het affiche staan en samen net een lekkere hit hebben gescoord met hun Rockabye? Laten we duimen.