Pinkpop: Sean Paul is de koning van het foute uur

Sean Paul op Pinkpop 2017.© De Limburger/Harry Heuts

Sean Paul op Pinkpop 2017.© De Limburger/Harry Heuts

Sean Paul op Pinkpop 2017.© De Limburger/Harry Heuts

thumbnail: Sean Paul op Pinkpop 2017.
thumbnail: Sean Paul op Pinkpop 2017.
thumbnail: Sean Paul op Pinkpop 2017.

Al eens een wulpse meid in een badpak en kniebeschermers met haar billen zien schudden terwijl ze op een speelgoedtrompet blaast? Welkom in de wereld van Sean Paul.

Ruud Maas

Hij heeft zich in de afgelopen vijftien jaar, sinds zijn doorbraak met nummer één-hit Get Busy, ontpopt als cultfiguur en komt met dit soort stunts weg. Voor preutsheid is daarbij geen plek, als we kijken naar hoe hij en zijn danseressen op het podium tekeergaan, ook met elkaar.

LekkerSean Paul is nu eenmaal niet de beste zanger ter wereld, maar op Pinkpop gaat het publiek moeiteloos met hem mee in zijn medley van dancehall-, reggaeton en r&b-liedjes waarbij je nauwelijks stil kunt blijven staan. Het is allemaal zo fout dat het hartstikke lekker is.ScheepstoetersZijn naam wordt tijdens shows – niet in de laatste plaats door hemzelf – elke paar minuten wel een keer door de microfoon geroepen en in Landgraaf is dat natuurlijk niet anders. Hij laat meer scheepstoeters brullen dan in menig haven in een week klinken en Sean Paul heeft een verzameling bliepjes bij zich die in een foute kermisattractie niet zou misstaan.

Feestje bouwenOp Pinkpop neemt hij ons mee op een wereldreis, vertelt hij, en dat klopt heel aardig. Door zijn samenwerkingen met vele artiesten van diverse komaf komen behoorlijk wat landen voorbij, aangevuld natuurlijk met zijn eigen exotische melodieën. We horen Australië (Sia), Ierland (Ed Sheeran), de Verenigde Staten (Beyoncé en Blu Cantrall), Spanje (Enrique Iglesias) en het Verenigd Koninkrijk (Dua Lipa). Opvallend is overigens dat Anne-Marie en Clean Bandit die vandaag eveneens op het programma stonden niet even aanhaken bij hun gezamenlijke hit Rockabye. Het mag de pret niet drukken. Sean Paul deed wat je van hem mag verwachten: een heel dik feestje bouwen.