Imagine Dragons brengt het festivalgevoel terug op Pinkpop

© De Limburger/Harry Heuts

© De Limburger/Harry Heuts

thumbnail:
thumbnail:

Na Justin Bieber, Ronnie Flex en vandaag Broederliefde kunnen we ons zo voorstellen dat het traditionele publiek smacht naar de lekkere indierockbands die we toch eigenlijk van Pinkpop gewend zijn. En het is even zoeken op het affiche van 2017, maar met Imagine Dragons kwamen die bezoekers zondagavond absoluut aan hun trekken.

Jule Peeters

De band pakt meteen flink uit met de hit It’s Time van het album Nightvisions uit 2012. De typische klankten van Imagine Dragons - dreunende drums, de dijk van een stem van zanger Dan Reynolds – vullen het festivalterrein voor het hoofdpodium.

Manchester en LondenMet de oproep die volgt na het eerste nummer om stil te staan bij de twee recente terreuraanslagen in Manchester en Londen, heeft Reynolds meteen de harten van zijn publiek te pakken. "Don’t let fear rule our lives. Forget about religion, race, sex. Let’s spread peace. Come together", klinkt het even voordat in Manchester het grote benefietconcert gaat beginnen.

SympathieDie sympathie weet de frontman met zijn energie en interactie met publiek en crew (zelfs de Pinkpop-cameravrouw kan rekenen op een uitgebreide knuffelpartij) zeker vast te houden. De band heeft er zin in en de sterke, aanstekelijke nummers gaan er in als gesneden koek.

FestivalgevoelHet complete blik aan hits dat Imagine Dragons de afgelopen jaren wist voort te brengen, wordt over Landgraaf uitgestrooid. Ook recente singles als Believer en Thunder worden door het publiek dankbaar meegezongen. Als dan tijdens het laatste nummer, monsterhit Radioactive, ook nog het zonnetje voorzichtig begint door te breken, heeft Landgraaf het oude, vertrouwde festivalgevoel weer helemaal te pakken.

‘Is het nu al afgelopen?’, klinkt het in het publiek. Ja, dat is het. Aan de andere kant van het veld staat dancehall-ster Sean Paul immers alweer te trappelen. Het is en blijft tenslotte Pinkpop 2017.