Tienduizenden mensen bij emotioneel benefietconcert Manchester

Print
Tienduizenden mensen bij emotioneel benefietconcert Manchester

Afbeelding: AFP/Danny Lawson.

Tienduizenden mensen zijn zondagavond bij het benefietconcert voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester.

One Love Manchester, in het stadion Old Trafford Cricket Ground, begon rond 20:30 uur (Nederlandse tijd) met een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag vorige week bij het concert van Ariana Grande en die van de aanslagen zaterdagavond in Londen.

Love
"Tonight is all about love", zei Grande nadat ze zelf had gezongen. Ze bedankte het publiek dat het was gekomen en toonde zich blij dat iedereen zich had verenigd.

Geld inzamelen
Grande nam het initiatief voor het concert nadat er een zelfmoordaanslag was gepleegd bij haar optreden in Manchester, op 22 mei. Daardoor kwamen 22 mensen, vooral jonge bezoekers, om het leven. Met het concert wil Ariana Grande zo veel mogelijk geld inzamelen voor de slachtoffers van de aanslag.

Robbie Williams
Tijdens de show zondagavond traden ook Pharrell Williams en Take That, Robbie Williams en Miley Cyrus op. Marcus Mumford was de eerste artiest op het podium. Hij deed een soloversie van Timshell, het nummer van zijn band Mumford and Sons. Stevie Wonder, oud-voetballer David Beckham en U2 spraken het publiek toe in een videoboodschap.

Tijdens het concert in Manchester golden strenge veiligheidsmaatregelen. De bezoekers werden voordat ze naar binnen gingen uitvoerig gefouilleerd. Ook was er gewapende beveiliging.