Islamitische Staat claimt terreuraanslag Londen

Bij de dubbele aanslag in Londen kwamen zeven mensen om.© EPA/Will Oliver

Terreurgroep Islamitische Staat heeft de aanslag in Londen van zaterdagavond opgeëist. Dat meldt persbureau Reuters zondag op basis van media gelieerd aan IS.

ANP

Het nieuwsmedium Amaq bracht zo'n 24 uur nadat de aanslag plaatsvond een verklaring naar buiten. "Een afdeling van strijders van Islamitische Staat voerde de aanval in Londen gisteren uit", luidde de boodschap op de nieuwssite.

BusjeDoor de aanslag kwamen zeven mensen om het leven en tientallen liggen nog gewond in het ziekenhuis. Drie terroristen reden zaterdag met een busje op voetgangers in op de Londen Bridge in de Britse hoofdstad. Daarna trokken ze met messen de straat op en vielen verschillende mensen aan.

IdentiteitDe politie in Londen heeft de identiteit vastgesteld van de drie daders. De namen van het drietal worden vrijgegeven zodra dat 'operationeel mogelijk' is. De politie voegt eraan toe dat momenteel nog vier verschillende panden doorzocht worden.

Twaalf mensen zijn zondag aangehouden, van wie er een is vrijgelaten. De daders werden door de politie ter plekke doodgeschoten.