2,7 miljoen gedoneerd tijdens One Love Manchester

Ariana Grande tijdens het door haar georganiseerde benefietconcert One Love Manchester.© AD/AP

Tijdens het benefietconcert voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester, is gisterenavond bijna 2,7 miljoen euro overgemaakt aan noodfonds We Love Manchester. Dat liet het Britse Rode Kruis na afloop van de show weten op Twitter.

Redactie

Kijkers naar het live uitgezonden concert werd gevraagd geld over te maken naar het fonds, dat door het Rode Kruis en de stad Manchester werd opgericht na de aanslagen op 22 mei. Tijdens de drie uur durende show van Ariana Grande en muzikale gasten als Katy Perry, Miley Cyrus, Coldplay en Liam Gallagher, werd 2,35 miljoen pond direct overgemaakt. Het fonds ontving voor het concert al 10 miljoen pond (11,4 miljoen euro) aan donaties.

Ariana zong tijdens het concert onder meer haar hit One Last Time. Ze brengt het nummer opnieuw uit als single om geld op te halen voor We Love Manchester. Het team van Ariana Grande twitterde na het concert: ,,55.000 verenigd. Het geluid van onze eenheid zal altijd luider zijn dan de stemmen van degenen die ons willen verdelen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.