Verstappen heeft zin in Canada: 'Het leukste punt, is het moeilijkste punt'

© ANP

Max Verstappen kijkt uit naar de Grand Prix van Canada. Vorig jaar leverde de Nederlander nog een fiks gevecht met Nico Rosberg, waarbij Verstappen als overwinnaar uit de strijd kwam.

Redactie

"Eén van mijn favoriete punten op het circuit is tevens één van de moeilijkste: de laatste chicane. Je komt op erg hoge snelheid aan bij het rempunt, terwijl de remmen best koud kunnen zijn. Het is lastig om er perfect doorheen te komen, maar ik had er een goed gevecht met Nico Rosberg verleden jaar", zo vertelt Verstappen op zijn eigen website.

Wall of ChampionsDe coureur van Red Bull waakt ook voor de zogenaamde Wall of Champions. De muur op het rechte stuk waar al veel wereldkampioenen zich op stuk reden. ,,De muur staat dicht bij het uitkomen van de chicane en je moet voorzichtig zijn om deze niet te raken, omdat je hiermee makkelijk een velg kunt beschadigen. Zoals gewoonlijk zullen de auto’s met minder downforce rondrijden in Canada, dus de achterkant wordt wat instabieler onder het remmen. Aan de andere kant hebben we dit jaar meer grip, dus zou het voor iedereen wat comfortabeler moeten worden dan in 2016.”

Kleinere kansDe kans dat Red Bull een vervolg kan geven aan de prima prestatie in Monaco is kleiner, zo schatte teambaas Christian Horner eerder al in. "Ik maak me een beetje zorgen om de races in Canada, Baku en Oostenrijk. Dat zijn misschien wel de moeilijkste Grands Prix op de kalender voor ons. Ik denk wel dat we een sterkere tweede seizoenshelft tegemoet gaan", aldus Horner.Je kunt de race zondag live volgen via de site en gratis app van De Limburger.