Guus Meeuwis is verliefd op Pinkpop

© De Limburger/Harry Heuts

© De Limburger/Harry Heuts

thumbnail:
thumbnail:

"Ik ben verliefd!" Een stralende Guus Meeuwis debuteert na tien jaar wachten EIN-DE-LIJK op het (hoofd)podium van Pinkpop. De Brabantse zanger zet een goede set neer en wordt door het Pinkpop-publiek omarmd. Hoe kan het ook anders?

Kim Noach

De Brabander neemt een solide band mee en zijn ervaring van bijna 50 (!, grotendeels) uitverkochte stadionconcerten Groots met een Zachte G in Eindhoven.

Hij opent zijn optreden met een ‘ouwetje’: Ik wil je (een cover van De Kreuners).

GezongenPinkpop, ik wil je. En het publiek wil de sympathieke Guus. Er wordt geklapt, gedanst en vooral ook heel hard meegezongen. Zeker tijdens ‘Het is een nacht’, zijn liedje waarmee hij in 1995 een dikke zomerhit scoorde en Nederland kennismaakte met Guus Meeuwis en (toen nog) Vagant.

Kedeng kedengEen dikke 22 jaar later geniet de zanger van de festivalwei in Landgraaf. Oud en nieuw materiaal wisselen elkaar in een zomers tempo af. Het nummer ‘Wat zou Elvis doen?’ is splinternieuw en heeft ruimte voor een heerlijke ‘vette’ blazerssectie. Meeuwis is al jaren een enorme Elvis-adept en the king is een grote inspirator voor de Brabander. Het nummer wordt opgevolgd door weer een golden oldie: Kedeng kedeng, in een heerlijk jazzy arrangement. Het publiek proost met de gekoelde biertjes naar het podium en geniet in een zonovergoten Landgraaf van de Brabantse hitmachine.

Bruisend eindeDe set kakt halverwege iets in, maar het bruisende einde ‘Mag ik dansen?’, het ska-deuntje ‘Verliefd zijn is veel leuker’ landt perfect op deze zomerse pinkstermaandag. Polonaise, bier en feest is weer compleet met de uitsmijters ‘Brabant’ en ‘Het Dondert en Bliksemt’ als gigantische confettikanonnen het voorste deel van het veld roze kleuren in miljoenen papieren snippers. Nu de worstenbroodjes nog. Maar Guus is al verliefd. Verliefd op Pinkpop. En Pinkpop op hem.