Pinkpop: Zijne hoogheid Liam Gallagher heeft er geen zin in

© De Limburger/Harry Heuts

Sommige dingen veranderen nooit. In de herfst vallen de blaadjes, de miljoennenota lekt een paar dagen van tevoren uit en de Oasis-brothers vechten elkaar de tent uit. maandag was het weer raak.

Marco van Kampen

De jongste van de twee, Liam, nam zijn grote broer Noel op Twitter op karakteristieke wijze de maat vanwege zijn afwezigheid op het benefietconcert One Love Manchester in hun hometown. Laatstgenoemde, steevast 'potato' genoemd door Liam, was op dat moment het land uit. 'Aardappelhoofd' kreeg zodoende de volle laag.

Geen zinMaandag bivakkeerde Liam Gallagher ook buiten de landsgrenzen. In Landgraaf, om precies te zijn. Voor hem stond er een setje Pinkpop op het menu, een uitgelezen kans om zijn nieuwste soloplaat 'As You Were' te promoten. Na vijfenvijftig minuten in de Brightlands Stage kunnen we één ding concluderen: daar had Zijne Hoogheid Liam bizar weinig zin in.Gallagher begint nog sterk met Oasis-klassiekers 'Rock 'n Roll Star'en 'Morning Glory', en ook z'n nieuwste single 'Wall Of Glass' gaat er nog best goed in. Daarna zakt de boel in. Zijn nieuwe werk beklijft nog niet, en ook het matige geluid in de tent werkt niet mee. Maar het grootste probleem vormt toch écht Liam Gallagher zélf.'Terug in je hok!'Op een mompelend 'cheers' na is er nul interactie met het publiek, en de gedroomde én verwachte afsluiter 'Live Forever' speelt hij simpelweg niet. Ook al staan er nog zeker vijf minuten op de klok. Misplaatste arrogantie van een overjarige puber. Want, in tegenstelling tot broer Noel, zijn z'n post-Oasis-projecten tot dusverre allesbehalve een succes geweest. Nee, dan hebben we liever Aardappelhoofd. Ook niet de gezelligste, maar live geeft hij z'n fans in elk geval wat ze willen. En hij heeft betere liedjes. Terug in je hok, Liam. En gauw.