Bewoners zijn overlast van park en beachclubs beu

© Stefan Koopmans

De bewoners van de Arloflat nabij het Designer Outlet in Roermond ondervinden overlast van jeugd in het park en de beachclubs in de Weerd. In een brief aan de gemeente doet het bestuur van de Vereniging van Eigenaren namens alle bewoners zijn beklag en vraagt het college dringend om maatregelen.

Gertie Driessen

Volgens de brief is "wonen in de Arlo of omgeving tegenwoordig geen pretje meer". Het bestuur geeft een hele opsomming van wat er in de avond en nachtelijke uren allemaal in het onlangs opgeknapte park plaatsvindt: "voetballen, knallen met skateboards, gooien met flessen, luide muziek, schreeuwen, rijden met scooters, dealen."

Nauwelijks opgetredenOok van de beachclubs aan de Noorderplas in de Weerd ervaart de Arloflat veel geluidshinder. Volgens de brief wordt er nauwelijks opgetreden tegen excessen, niet door de politie en niet door stadstoezicht.

Vaker controlerenHet bestuur vraagt het college daarom vaker te controleren en ordeverstoorders te bekeuren. Scooters mogen niet eens in het park zijn. Ook willen de bewoners dat het park vanaf zonsondergang afgesloten wordt.