Leerlingen Bouwens wel op schoolreisje naar Londen

© ANP

Een groep van 25 leerlingen van Het Bouwens in Panningen is zondag met school op reis gegaan naar Londen. De directie van het Valuascollege in Venlo besloot daarentegen de geplande Londenreizen te annuleren naar aanleiding van de recente, terroristische aanslag.

Peter Heesen

Algemeen directeur Annemarie Lukassen van Het Bouwens stelt dat de beslissing is genomen in overleg met de leerlingen, de begeleiders en de reisorganisatie. "Eén meisje is niet meegegaan, zij was ziek." Het gezelschap is zondagochtend vertrokken voor een vijfdaagse citytrip. Het gaat om leerlingen van 3-vwo die extra gemotiveerd zijn om de Engelse taal te leren. Zo zijn de lessen op school geheel in het Engels.

VerschrikkelijkLukassen: "De leerlingen zijn goed aangekomen en de sfeer is ook goed. Maar als er iemand is die zich net veilig voelt, kan die meteen terug. Dat is geen enkel probleem." De omgeving in Londen waar de aanslag afgelopen weekeind werd gepleegd, zoals Borough Market, wordt overigens gemeden. Directeur Lukassen benadrukt dat de school zich verantwoordelijk voelt, maar dat de stem van de leerlingen en begeleiders leidend is geweest. "Het is wel verschrikkelijk dat je na moet denken over de vraag of je op schoolreis moet gaan. Een hele lastige afweging. Maar dat geldt ook voor de groepen die naar Barcelona en Praag gaan."