Onderzoek naar ondernemers in Donderberg

© Donderbergroermond

Het Starterscentrum Limburg gaat een onderzoek houden onder ondernemers in de Roermondse wijk Donderberg. Dat moet imput opleveren voor een actieplan om de economische positie van de inwoners van de achterstandswijk te verbeteren, een van de doelstellingen van het wijkontwikkelingsplan (wop).

Gertie Driessen

Daarnaast wil de gemeente Roermond inzicht krijgen in de behoefte van (startende) ondernemers aan informatie en ondersteuning. Tot slot moet het onderzoek informatie opleveren over de ontwikkeling van kleinschalige economische activiteiten en bedrijfjes aan huis.

Eigen bedrijfjeVia de zogeheten kansmakelaar van Wonen Limburg worden werkloze inwoners van de Donderberg gestimuleerd om een eigen bedrijfje te beginnen. Om hen te faciliteren is er onder meer het ‘Bruishuis’, waar starters die de garage thuis ontgroeid zijn een plek kunnen krijgen. In de wijk zitten inmiddels al tal van kleine bedrijfjes, zoals de pc-dokter en een naaister die aparte kleding maakt van Surinaamse en Afrikaanse stoffen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee