Prophets of Rage zorgen voor laat hoogtepunt

© ANP

Wat je krijgt als je B-Real (Cypress Hill), Tom Morello (Rage Against The Machine) en Chuck D. (Public Enemy) in een blender gooit? The Prophets Of Rage. Een zogeheten supergroep, die het beste van drie werelden tracht te verenigen.

Marco van Kampen

Vaak werkt zoiets niet. Is het geheel niet groter dan de som der delen. Maar in dit geval kunnen we, na een uurtje op de 3FM Stage, heel kort zijn: dit was precies wat Pinkpop nodig had.

Rebelse klassiekerVanaf minuut één schieten de heren met scherp. Alle hits komen langs: 'Bullet In The Head', 'Insane In The Brain', 'Jump Around'. En vanzelfsprekend wordt het massaal toegestroomde publiek aan het einde nog één keer keihard in lichterlaaie gezet met een ziedende versie van de rebelse klassieker 'Killing In The Name'.KippenvelGek genoeg is dat niet eens het hoogtepunt. Die eer behoort toe aan de hartverscheurende vertolking van 'Like A Stone' van Audioslave, een eerbetoon aan de onlangs overleden Chris Cornell. De zanger: niemand minder dan Serj Tankian. De frontman van System of a Down wordt van achter de coulissen getoverd en vormt plotseling het middelpunt van de Prophets Of Rage-gekte. Hij perst de fraaiste noten uit zijn gouden keel. Kippenvel. Dat belooft wat voor straks, als hij met z'n eigen band het podium betreedt.

Moeten we hier verder nog wat aan toevoegen? Nee, de boodschap lijkt me duidelijk: dit was het beste wat Pinkpop 2017 te bieden had. Punt.