Romy en Savannah en moordverdachten kenden elkaar

Print
Romy en Savannah en moordverdachten kenden elkaar

Een foto van Romy tijdens de herdenking Afbeelding: ANP

Beide jongens die in het pinksterweekeinde zijn opgepakt voor moord kenden hun slachtoffer. Het lichaam van de 14-jarige Romy werd vrijdag gevonden. Dat van de 14-jarige Savannah een dag later.

De 14-jarige jongen die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Romy Nieuwburg is een boerenzoon uit Lunteren. Hij kende het meisje via vrienden. 
Romy, ook 14, woonde in Hoevelaken. 

In een sloot
Haar lichaam werd vrijdagavond gevonden in een sloot in een natuurgebied in Achterveld. Wat er precies is voorgevallen, is nog altijd niet duidelijk. Maar Romy en de jongen die er nu van verdacht wordt betrokken te zijn bij haar dood zijn in elk geval geen onbekenden van elkaar. 

Een vriend van hem had twee jaar geleden enige tijd verkering met Romy. Zij maakten samen video’s en deelden die op YouTube. 

Bevriend
Ook is de verdachte bevriend met een jongen die op de J.H. Donnerschool zit. Dat is dezelfde school als waar Romy vrijdagmiddag om 15 uur voor het laatst werd gezien. 
Vermoedelijk zaten de boerenzoon en Romy niet bij elkaar op school; de directeur van de Donnerschool was hiervan zondagmiddag in elk geval niet op de hoogte. 

Lees ook: Na Romy (14) ook Savannah (14) gevonden

In het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Savannah Dekker - de andere tienermoord die dit weekend het land schokte - is een 16-jarige jongen uit de gemeente Den Bosch opgepakt. Hij kwam met haar in contact via sociale media. 

Goede hoop
Tijdens de dagen dat Savannah werd vermist, was er volgens burgemeester Melis van de Groep uit Bunschoten steeds goede hoop dat ze nog leefde. Er waren aanwijzingen dat ze zich met de verdachte schuilhield. Haar lichaam werd zaterdagmiddag ook gevonden in een sloot, dit keer op een Bunschotens industrieterrein. Ook in deze zaak is nog niet duidelijk wat er precies is voorgevallen. 

Lees ook: Twee tieners opgepakt voor moord op Romy en Savannah

Beide zaken hebben vrijwel zeker niets met elkaar te maken. De politie heeft twee aparte rechercheteams ingezet om de moorden op te lossen, wel wordt er informatie gedeeld waar nodig.

In groepjes
Desondanks hebben enkele scholen in de regio hun leerlingen geadviseerd om niet alleen, maar in groepjes naar huis te fietsen. Ook burgemeester Van de Groep van Bunschoten blijft bij dat advies na de arrestaties. Afgelopen week kwamen er meldingen van meisjes die zouden zijn achtervolgd door mannen in een donkere auto.