Verontwaardiging over kidnap van rotondegans

Print

Afbeelding: De LImburger

Verontwaardigde reacties komen los via de Facebook-pagina voor gans Niels vanwege de ontvoering van het dier maandagavond door Trizin Hof van Akka’s Ganzenparadijs.

Ganzen horen niet alleen te zijn, laat Hof weten via zijn website. Het vangen en meenemen van Niels naar de opvang in het Drentse Dalen is niet gedaan om bewoners van Maasbree te pesten volgens boeddhist Hof. Hij wil Niels een nieuwe kans op een ganzenpartner geven.

Sekte
De ‘ontvoering’ van Niels is sommige mensen in Maasbree in het verkeerde keelgat geschoten. Ze noemen de ontvoering “niet netjes” of vinden de opvang meer op een sekte lijken.

Hof: “We begrijpen alle verontwaardigde berichten, maar we kiezen voor het geluk van de gans. Het geluk van een gans gaat verder dan Facebook en een getimmerd paleis, wat natuurlijk met alle liefde van de wereld gemaakt is. Maar het geluk van gans Niels kan nu eenmaal niet door mensen worden bevredigd, hoe emotioneel het ook is voor alle omwonenden en fans van Niels.”

Partner
Niels komt binnen een maand weer terug in Maasbree, belooft Hof op de website van Akka’s Ganzenparadijs: “Wanneer gans Niels een partner gevonden heeft willen we hem graag binnen een maand samen met zijn nieuwe partner terugzetten, zodat hij op zijn vertrouwde plek kan wonen.”