'Ontvoerder' van gans Niels met dood bedreigd

Print
'Ontvoerder' van gans Niels met dood bedreigd

Afbeelding: De Limburger

Trizin Hof van Akka's Ganzenparadijs uit Dalen (Drenthe) is naar eigen zeggen met de dood bedreigd omdat hij gans Niels maandagavond heeft meegenomen uit Maasbree.

Hof kreeg maandagavond van iemand met een 'Limburgs accent' te horen dat hij 'door zijn kop geschoten zou worden' als hij Niels niet terug zou brengen.

Politie
De eigenaar van de ganzenopvang heeft bij de politie melding gemaakt van de bedreiging en een agent de geluidsopname laten horen. Aangifte deed hij niet. "We zijn wel wat gewend", reageert Hof.

Hof nam gans Niels maandagavond mee uit Maasbree omdat het volgens hem niet goed is dat het gezelschapsdier daar al tijden alleen op een rotonde verblijft. De eigenaar van Akka's Ganzenparadijs zag bovendien dat Niels bijna werd overreden door een auto. Ook lagen er allemaal uitwerpselen en veren bij een lantaarnpaal. Bij gebrek aan een echte partner ziet Niels die paal volgens Hof als zijn vriend.

Partner
Niels krijgt in Dalen de kans een nieuwe partner te vinden. Zodra hij die heeft, wil Hof de gans terugbrengen naar Maasbree. In dat geval moeten de provincie Limburg en gemeente Peel en Maas volgens Hof wel akkoord gaan met de terugplaatsing.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen